Tsjechie comite

Nieuw bezoek aan Mlada Boleslav

Een delegatie van het Tsjechië Comité heeft in het eerste weekend van oktober een bezoek gebracht aan het Tsjechische Mlada Boleslav, de zustergemeente van de Protestantse Kerk in Hoofddorp.

De groep vertrok vrijdagochtend vroeg en kwam maandagavond laat, via een kort bezoek aan het kuuroord Karlovy Vary, weer terug in Hoofddorp. Tussendoor werden twee concerten bijgewoond in het kader van diverse jubilea en er was een gespreksmoment over ‘de wortels van ons geloof’. Ook werd een tot cultureel centrum gerenoveerde kerk bezocht en was de groep op zondag aanwezig tijdens de jubileumdag met kerkdienst. Namens de delegatie overhandigde Jos van Rooijen een speciaal Hoofddorps cadeau: bekers met de opdruk van de drie vierplekken en de tekst ‘spolu ve víře (samen in geloof)’. De groep bracht die dag ook nog twee liederen ten gehore.

Het bezoek in het kader van de kerkenband, die al dateert van december 1990, werd bijzonder gewaardeerd. Of, zoals dominee Jonathan Hudec het verwoordde: ‘Jullie zijn dit weekend met jullie aanwezigheid een grote steun geweest. Bedankt daarvoor’.

Volgend jaar staat een nieuwe ontmoeting gepland. Dan komen de Tsjechen naar Hoofddorp.

 

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl