")
'De Ark staat midden in de wereld'

Lees meer >>

Wereldwinkel De Ark

Koffie, thee en chocola, snoep en rijst, verjaardagskaarten, cadeaupakketjes en kunstnijverheid: heerlijke producten die tegen een tegen een 'eerlijke' prijs te koop zijn in Wereldwinkel De Ark.


Gedichten over aarde en wind

Zeven Zeeuwse gedichten vormen de rode draad op de gedichtenavond op 19 november over het Zonnelied van Franciscus. Daarover is nu in De Ark een tentoonstelling met schilderijen van Evelien Apeldoorn en foto’s van Wendy van Velsen uit Zeeland.

Bij de opening heeft een groep Hoofddorpse bloemschikkers bij vier schilderijen al een bijzondere schikking gemaakt: vier nieuwe kunstwerkjes! Nu volgen er gedichten: we maken een kring tussen de schilderijen en lezen daar gedichten over land en water, zon en wind, leven en dood.

Corrie Kopmels, Zeeuwse, geboren in ’s-Gravenpolder, maakte vanuit haar persoonlijke herinneringen zeven gedichten in het Zeeuws over de thema’s van het Zonnelied. De bezoekers mogen ook zelf een of meer gedichten meenemen rond deze thema’s: gedichten die je raken uit dichtbundels, maar ook eigen gedichten.

De gedichten worden voorgelezen, daarna reageren de deelnemers erop.

De gedichtenavond op maandag 19 november begint om 20.00 uur en eindigt ongeveer 21.30 uur en vindt plaats in De Ark. Ook wie alleen wil luisteren of de tentoonstelling bekijken is welkom!

Informatie bij Rien Wattel, mail.

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl