")
'De Ark staat midden in de wereld'

Lees meer >>

De natuur in grafisch werk

In De Ark is de tentoonstelling ‘Natuur in grafiek’ te zien. De expositie omvat een selectie fraaie etsen, zeefdrukken en linosnedes van bloemen, bladeren en mensen in de natuur.


Fietstocht Groene kerk

De GroeneKerkenactie van Tear en Kerk in Actie houdt op zaterdag 23 juni een GroeneKerkenroute. De fietsroute van 36 kilometer voert langs vijf kerken, waaronder De Ark, en een moskee die actief zijn op het gebied van duurzaamheid.

Bezoekers kunnen ervoor kiezen om zich bij een groepstocht aan te sluiten of op eigen houtje op pad te gaan. Startpunt is station Haarlem en de route loopt via Bloemendaal, Bennebroek, Hoofddorp en Heemstede terug naar Haarlem, waar de tocht wordt besloten met een bezoek aan de Selimiye moskee.

Aanmelden kan via www.groenekerken.nl. Een pitstop bij een kerk duurt ongeveer twintig minuten. Bezoekers worden verwelkomd met een biologische versnapering en krijgen uitleg over de groene stappen die de betreffende kerk heeft gezet.

Met de GroeneKerkenactie stimuleren Tear en Kerk in Actie dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar vinden en aanmoedigen.

 


© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl