Kerkdiensten De Lichtkring

Lees meer >>

Kindernevendienst, oppas en autorijdienst

Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst een aparte dienst voor kinderen van de basisschool, en er is oppas voor de allerkleinsten. Wie niet zelf naar De Lichtkring kan komen, kan worden opgehaald.


Kindernevendienst, oppas en...

Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst een aparte dienst voor kinderen van de basisschool, en er is oppas voor de allerkleinsten. Wie niet zelf naar De Lichtkring kan komen, kan worden opgehaald.

Kindernevendienst
Elke zondag biedt de Lichtkring kinderen in de basisschoolleeftijd de mogelijkheid om naar de kindernevendienst te gaan. Er zijn twee groepen, namelijk die van groep 1 t/m 4 en die van groep 5 t/m 8. Tijdens de kindernevendienst gaan de kinderen met de leiding naar de eigen ruimte in de kerk. Daar wordt een Bijbelverhaal verteld, met elkaar gepraat over dit verhaal en geknutseld of een spelletje gedaan. Na de collecte komen de kinderen weer terug in de kerk en wordt voor in de kerk verteld wat de kinderen hebben gedaan. In de zomermaanden is er geen kindernevendienst, maar de kinderen mogen tijdens de preek wel naar hun eigen ruimte.

Kinderoppas
Baby’s en peuters worden tijdens de vieringen in De Lichtkring in een eigen ruimte in de kerk opgevangen. In deze ruimte zijn altijd twee begeleiders aanwezig. Verder zijn er speelgoed en boekjes in overvloed. Deze jongste kinderen worden voor het einde van de kerkdienst de kerkzaal binnengebracht, zodat ook zij de zegen meekrijgen.

Autorijdienst
Als u graag naar de diensten in de Lichtkring wilt gaan, maar u bent moeilijk ter been, dan is er de mogelijkheid om gehaald en terug gebracht te worden. U kunt zich hiervoor aanmelden bij een van de diakenen of een e-mail sturen.

U wordt alleen opgehaald of samen met een andere kerkganger. Na aanmelding ontvangt u een rooster met daarop de namen van iedere autorijder die u vóór de dienst komt ophalen. Het is verstandig om vóór iedere dienst even telefonisch contact te zoeken met deze autorijder, dat voorkómt misverstanden. Dit geldt zeker indien u niet opgehaald wil worden.
Heeft u vragen over deze autorijdienst dan kunt u contact opnemen met Jan Harmen Kwantes (023 56 36 193), of stuur een e-mail

 

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl