Kerk voor Hoofddorp
 
")
Bannertekst voor een nieuwe pagina.

Lees meer >>

Vacature Predikant Marktpleinkerk

De Protestantse Gemeente Hoofddorp zoekt een predikant m/v (1 fte) voor wijkgemeente Marktpleinkerk.


SchuldHulpMaatjes in Haarlemmermeer?

Een SchulpHulpmaatje is iemand die een tijdje met je mee oploopt, als je financiële problemen hebt. Op woensdag 28 november om 20.00 uur houdt Trudy Doornhof-Molenaar, landelijk relatiebeheerder SchuldHulpMaatje, in De Ark een presentatie over deze vorm van hulpverlening.

Een SchulpHulpmaatje kan helpen de stress te verminderen door samen met jou de enveloppen te openen, de formulieren in te vullen, je administratie op orde te brengen en gewoon een luisterend oor te bieden. Een mooi project dat al op veel plekken in Nederland goed draait.

Eerder dit jaar kwam het Algemeen College van Diakenen (ACD) via Stem in de Stad in Haarlem in contact met SchuldHulpMaatje. In Haarlem is men enthousiast over hun werkwijze. Men helpt daar met deze methode veel mensen die moeite hebben om financieel het hoofd boven water te houden. De centrale vraag van de bijeenkomst op 28 november is daarom: zou het zinvol en haalbaar zijn om een afdeling van SchuldHulpMaatje op te richten in de Haarlemmermeer?

De landelijke organisatie van SchuldHulpMaatje kan daarbij heel concreet ondersteuning bieden met bijvoorbeeld trainingen. Van onze kant zou ertegenover moeten staan dat het project gesteund wordt door tenminste drie verschillende kerken én dat we vrijwilligers vinden die SchuldHulpMaatje willen worden (er is er overigens al een in de Haarlemmermeer, maar die werkt momenteel onder de paraplu van Stem in de Stad in Haarlem).

Mocht je interesse hebben, wees dan meer dan welkom in De Ark!

Voor meer informatie neem contact op met het ACD, mail.

 

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl