Kerk voor Hoofddorp
 
")
Bannertekst voor een nieuwe pagina.

Lees meer >>

Theater: De stem van Zand

Op vrijdagavond 7 september start in De Lichtkring het seizoen van de Raad van Kerken met 'De stem van Zand', een voorstelling van Joyce Schoon en David Gast over Izaäk en Rebecca.


Cursus Theologie Voor Geïnteresseerden...

De cursus TVG is bestemd voor iedereen die zich wil verdiepen in geloven, theologie en zingeving. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de bronnen van het christelijke geloof, die dieper wil na denken over de vraagstukken van het geloof, de kerk en de samenleving en die verbreding van kennis zoekt.

Inhoud
Was Ruth nu een brave schoondochter of een doortastende vrouw? Waarom is 1 Corinthiërs 13 niet bedoeld als huwelijkstekst, hoe beleven andere volken hun geloof, wat was Paulus voor een man, hoe kijken we als 21-ste eeuwers aan tegen de wonderen van Jezus en welke invloed heeft Augustinus op de huidige theologische inzichten gehad?

Dit soort kwesties komt aan de orde in de cursus Theologie Voor Geïnteresseerden. Cursisten zeggen voortdurend dat ze verrast zijn en geboeid worden door wat ze in de lessen te horen krijgen. Het verbreedt en verdiept de kijk op dingen die (soms) allang bekend waren vanwege achtergrond maar het biedt ook heel veel nieuwe inzichten. Kortom: een ervaring!

Voor wie
De cursus, die plaatsvindt onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), is voor iedereen toegankelijk; vooropleiding of lidmaatschap van een kerk is niet vereist.

Tijd en locatie
In totaal duurt de cursus drie jaar. De 34 bijeenkomsten vinden plaats van eind augustus 2018 t/m eind april 2019 op dinsdagochtenden. Locatie: Arie Biemondstraat 103, Amsterdam).

Kosten
Per jaar bedragen de kosten € 235,- (gespreide betaling is mogelijk). Het is ook mogelijk om niet de gehele cursus maar slechts een aantal uit het aanbod van 12 vakken te volgen.

Meer informatie en aanmelden
Secretaris: Pieter Licht, tel. 06 839 955 20, e-mail, of via de website www.tvg-amsterdam.nl

Op verzoek kan een informatieboekje of een uitgebreide studiegids worden toegezonden.

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl