Kerk voor Hoofddorp
 
")
Bannertekst voor een nieuwe pagina.

Lees meer >>

Arthur Umbgrove in Hoofddorp

Een humaan asielbeleid – kan dat? Arthur Umbgrove laat in zijn kritische roman ‘Wat we weten’ zien hoe moeilijk het is. Op 15 oktober wordt dit boek besproken in Boekwinkel Het Kruispunt, op 24 oktober is Arthur in Hoofddorp voor een gesprek.


‘Wat we weten’ vertelt hoe Umbgrove bevriend raakt met de gevluchte Syrische broers Sharif en Omar en zo de praktische gevolgen van het asielbeleid merkt. Al schrijvende gaat hij steeds wanhopiger op zoek naar houvast. Hij lardeert dit met gebeurtenissen uit het privé- en werkleven van vreemdelingenrechter Claire, die uiteindelijk in gedachten vooral bezig is met de inrichting van haar nieuwe vakantiehuis.
Hij concludeert dat ‘we te veel niet weten’ om een oordeel te vellen over het asielbeleid. Is de bekering van Mustafa oprecht of een manier om hier te mogen blijven? Kan rechter Claire dat beoordelen? Wat weet de IND écht van de identiteit van asielzoekers? Zijn hun foto’s niet van internet geplukt? Wordt ons toelatingsbeleid zo niet heel pervers?

15 oktober
Op maandag 15 oktober 2018 van 20.00 tot 22.00 uur is er – voor wie het al gelezen heeft – een bespreking van het boek onder leiding van Leo Mesman. Er worden vragen verzameld voor de avond met Umbgrove op 24 oktober.
Plaats: boekwinkel Het Kruispunt in Hoofddorp, Kruisweg 1067a.
Informatie en aanmelden: mail

24 oktober
Arthur Umbgrove komt op woensdag 24 oktober 2018 naar de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, Raadhuisplein 7, op uitnodiging van het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer.
Tijd 20.00 tot 22.00 uur. Ontvangst vanaf half acht met koffie en na afloop gesprek en een drankje. Toegang: 10 euro inclusief koffie en drankje.

 

 

 

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl