KERKINACTIE
Hongarije comite

Ook in Hongarije kwam het einde van de vakantie in zicht en daarmee van de vijf bijbelkampen die ds. Gergely in de zomer organiseerde.

 

 

Zomerkampen

Twee kampen vonden plaats in de grote tuin achter de kerk en in de gemeentezaal van Váchartyán. Aan het ene namen 65 mensen deel, aan het andere 145. Ze werden verdeeld over vijf bijbelfamilies: Abraham, Isaac, Jacob, Mozes en Jezus.

In juli vond een zes dagen durend jeugdkamp plaats in Kerkáskápolna bij de Oostenrijkse grens. Naast gespreksmomenten over bijbelse thema’s was er volop gelegenheid om te sporten.

Op het eiland Szigetmonostor ten noorden van Budapest was een kamp met het thema ‘Ik ben het levende water’. Het laatste kamp was een familiekamp in Tekibánya, in Noordoost-Hongarije tegen de Slowaakse grens. De thema’s daar waren delen uit Timotheüs. Ook werden er diverse toeristische uitstapjes gemaakt.

Ds. Gergely schrijft: ‘We hebben heel veel zegeningen mogen ervaren en groeiden in het geloof. Veel ondersteuning werd gegeven door voormalige deelnemers. Dank aan de Heer! Begin september wordt gestart met de renovatie van de buitenzijden van het kerkgebouw en de gemeentezaal/pastorie.’
Tot slot groet hij de Hoofddorpse gemeente: ‘May the Lord bless you all.’

 

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl